dátum

2024. máj. 28.
Expired!

időpont

18:00

Krabat a Fekete Malomban

Történetünk kezdete egyszerű, egyszerű, ahogy a fiatal Krabat múltja is az volt. Az volt, amíg álmában meg nem jelent előtte egy Fekete Malom, benne fekete varjakkal, és a feketemágia félszemű Mesterével.

Krabat követi álmait, beáll a malomba, kezet fog a Mesterrel, de ez az egyszerű kézfogás megpecsételi sorsát, a Fekete Malmot nem hagyhatja el többé. Az egyszerűséget kiszorítják a titokzatos, megmagyarázhatatlan történések. Lassan világossá válik, hogy a Malomban Feketeiskola működik, és a tanítványok a munkájukért cserébe különleges képességeket kapnak.

Krabat és barátai, a tanítványok megtapasztalják képességeik határait és az árat, amivel fizetniük kell érte.

Krabat lázadni, harcolni kezd a szabadságért, de Mesterével szemben tehetetlen. Tehetetlen, hacsak az a titokzatos, tiszta lelkű kántorlány nem segít, akinek a nevét soha sem szabad kiejteni – nehogy a Mester tudomást szerezzen róla – akinek az utolsó próbához be kell mennie a Fekete Malomba, hogy Krabat kijuthasson. Bejutni egyszerű, de kilépni vagy egyikük sem, vagy csak együtt tudnak.

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté válásról. A filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történet vadonatúj bábszínházi adaptációját Kali Ágnes és Hegymegi Máté írja.

Szereposztás:

Krabat – Bartha Bendegúz
Kántorka – Podlovics Laura
Mester – Hannus Zoltán
Tonda, Az idegen, Pumphutt – Ács Norbert
Juro – Szolár Tibor
Lyschko – Márkus Sándor
Michal – L. Nagy Attila
Merten – Barna Zsombor
Kubo –  Zöldi Ákos e.h.
Lobosch –  Simon András e. h.
A révész, Blaschke, Káplár –  Teszárek Csaba

További információ: https://budapestbabszinhaz.hu/eloadasok/71-krabat-a-fekete-malomban